Skip to main content
Home

Main navigation

  • What do we do?
    • We work for a better and fair future
      • Inclusive employment
      • Dignified ageing
      • Careers and talent
      • Sustainability and territory
      • Food for health
      • Reflective and creative perspective
    • Publications
      • Discover all our publications
    • Know our impact
      • Discover our impact
  • About us
    • The Foundation
      • Who we are
      • Mission and values
    • People
      • Board of Trustees
      • Management team
    • Transparency
      • Activity Report
      • Company bylaws and information
  • Collaborate
    • Do you want to volunteer?
      • Become a volunteer!
    • Are you an entity?
      • Are you an entity?
  • News
    • News
      • Access the latest news
    • Press room
      • Access for information professionals
  • Contact us
  • Català
  • Español
  • English
children

Bioblitz

A Bioblitz is a participative citizen science event. The goal is to record as many species as possible in a particular location during a given period of time. Want to join it?

 

Breadcrumb

  1. Home >
  2. Bioblitz >
  3. Experts
Bioblitz
  • Program
  • Experts
  • Results

Els experts del Bioblitz

Miquel Rafa

miquel rafa
Responsable de sostenibilitat de la Fundació Catalunya La Pedrera
Llicenciat en Biologia per la UAB, ha desenvolupat una experiència com a naturalista i ornitòleg des de fa més de 35 anys, amb una preferència pels ambients de muntanya. També ha fet nombrosos viatges arreu del món, havent pogut observar prop de 3000 espècies d’ocells. Membre de l’ICO i de la ICHN, ha realitzat treballs professionals de seguiment d’avifauna a Catalunya (per exemple, el SOCC de Montserrat- Can Maçana) i ha estat coautor del l’Atles d’Ocells Nidificants a Catalunya 1999-2002, de l’Atles d’Ocells de Catalunya a l’Hivern 2006-2009 i del nou Atles d’Ocells Nidificants 2005-2018. Ha impulsat, coordinat o participat en nombrosos projectes de conservació dels ocells, com la reintroducció de la polla blava a l’Empordà, la cigonya comuna a diverses localitats del país i la reintroducció del voltor negre al Prepirineu.

Marc Pérez

marc perez
Especialista en ocells
Ornitòleg i anellador expert, amb una extensa experiència en treball de seguiment al camp. Ha treballat en projectes sobre ornitologia i anellament amb l’ICO; el CTFC; la SCA; i el CSIC, al Parc Nacional de Doñana. L’enfoc actual però, se centra en el treball d’educació ambiental en l’àmbit metropolità de Barcelona, que el combina amb la seva gran passió, els ocells i el treball de camp.

Adrià Miralles

miralles
Especialista en insectes
Graduat en Biologia Ambiental per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Gestió de la Biodiversitat per a la Universitat de Granada, s’ha especialitzat en l’estudi dels insectes. Ha treballat en investigació sobre les papallones i canvi climàtic als Parcs Nacionals de Sierra Nevada i Sierra de Guadarrama. Actualment es responsable del Departament d’Entomologia d’una empresa de control de plagues especialitzada en la seva gestió sostenible. Ha publicat diversos articles sobre insectes, especialment de libèl·lules i de fauna de medis subterranis, tot i que últimament també està enfocat a l’estudi de les especies exòtiques i invasores. Fotògraf autodidacta des de 2009, especialitzat en macrofotografia, ha publicat diverses fotografies d’artròpodes tant en medis divulgatius i premsa, com a revistes científiques nacionals o internacionals. Participa activament en la divulgació de la natura, ja sigui a través de les xarxes socials, plataformes virtuals de ciència ciutadana o la realització de BioBlitzs.

Marta Goula

goula
Especialista en insectes (heteròpters)
Professora titular del Departament de Biologia Animal de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona des del 1992s. En col·laboració amb altres autors, ha publicat recentment la Guia dels Heteròpters de Catalunya, i anteriorment el Catàleg d’Heteròpters de Catalunya Claus dicotòmiques per les famílies ibèriques, la llista d’espècies d’heteròpters incloses en els documents “Invertebrats que requereixen mesures de conservació a Catalunya” i el “Libro Rojo de Invertebrados menazados de España”. Participa a les jornades de BioBlizBcn des dels seus inicis, on compta amb la col·laboració de joves pregraduats, graduats i predoctorals en Biologia. Participar a la bioBliz li dona una dimensió social i divulgativa a la seva vocació docent, en un entorn natural que estimula el contacte més personal amb els assistents. Cada bioBliz és diferent, canvia la natura i canvien les persones participants. Per tant, es tracta d’un repte adreçat a augmentar l’interès pels artròpodes, per tal de valorar-los com a integrants fonamentals de la biosfera i gaudir-ne en el seu entorn.

Maria José Chesa

chesa
Maria José Chesa
Enginyera Agrònoma especialista en Líquens. Treballa a Medi Ambient de l’Ajuntament de Barcelona, en recursos hídrics alternatius, així com activitats de transferència de coneixement Universitat/Centres de Recerca – Municipi/Projectes Internacionals en els àmbits d’aigua i biodiversitat. Participa a la BioBlitzBcn des de la seva primera edició al 2010 i als bioBlitzs que ha organitzat la Fundació Catalunya La Pedrera des dels seus inicis a Montserrat - Coll de Can Maçana, la Muntanya d’Alinyà i enguany a Món Sant Benet.

Ferran Climent

climent
Especialista en geologia
Llicenciat en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va exercir la docència al Departament de Geologia (Unitat d’Estratigrafia) de la UAB. Al llarg de 15 anys ha participat activament en diferents projectes de Geoparc, i actualment forma part del cos d’avaluadors de la UNESCO. Des del 2012 és el director científic del Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central. En els últims vint anys ha realitzat múltiples projectes de recerca relacionats amb la sedimentologia i els recursos naturals.

Jordi Dantart

Jordi Dantart
Especialista en papallones nocturnes
Llicenciat en Biologia per la Universitat de Barcelona; especialista en lepidòpters ibèrics; autor de més d’un centenar d’articles sobre aquests organismes i coautor d’un llibre sobre les papallones diürnes d’Andorra; pertany a diferents societats lepidopterològiques nacionals i internacionals, entre les quals la Societat Catalana de Lepidopterologia (SCL), amb la que col·labora com a membre del seu consell editorial i en la recerca que desenvolupa aquesta entitat. Ha estudiat les papallones diürnes i en aquest àmbit col·labora regularment en el projecte de seguiment que s’aplica a Catalunya, el conegut CBMS. Tanmateix, la major part de la seva recerca l’ha centrat en les papallones nocturnes, grup del que domina la determinació d’espècies de moltes famílies. Des de l’any 2004 coordina les anomenades Nits de les Papallones, que organitza un cop l’any la SCL, i que han permès aplegar una gran quantitat d’informació sobre aquests insectes. Actualment compagina la seva feina de Professor de batxillerat amb la recerca sobre els lepidòpters.

Cèsar Gutiérrez

Cèsar Gutiérrez
Especialista en vegetació
És consultor ambiental especialitzat en flora i vegetació, tant en zones humides com en ecosistemes terrestres. Autor de nombroses publicacions -llibres i articles-, alguns dels quals amb índexs per a permetre ponderar l'estat de la vegetació i la conservació dels hàbitats a partir del caràcter bioindicador de les espècies de flora vascular. Col·laborador regular en l'estudi i en la planificació de la gestió dels hàbitats en diversos parcs naturals (Aiguamolls de l'Empordà, Montseny, Montnegre i el Corredor, reserva de Sebes...). En el cas de Montserrat, és el responsable del mostreig de flora per al Life Montserrat, adreçat a potenciar el sector primari per a la potenciació de la biodiversitat i la minimització del risc d'incendis.

Cristian Luque

Cristian Luque
Especialista en mamífers i ratpenats
Tècnic en recursos forestals i conservació del medi natural i naturalista autodidacta, especialitzat en el seguiment de mamífers havent publicat la guía "Petjades i senyals de la fauna del Bosc de Poblet i la Conca de Barberà" editat pel Centre d' Historia Natural de la Conca de Barberà. Ha treballat com a educador ambiental i tècnic de camp a Limònium i Dàurica Serveis Ambientals, fent de tècnic en projectes de seguiment de ratpenats al Parc Natural del Monstant i al Paratge Natural de Poblet.

Miguel Ángel Jimenez

Miguel Àngel Jimenez
Especialista en papallones
Llicenciat en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, treballa des de fa 10 anys com a tècnic en Sanitat Vegetal al Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. És assessor en gestió de plagues agrícoles especialitzat en entomologia. Ha participat com a investigador i col·laborador en la publicació d’articles científics sobre insectes causants de plagues en revistes especialitzades i ha participat en trobades de divulgació entomològica com per exemple diverses Bioblitz a Barcelona, Tarragona i el Maresme, com especialista en lepidòpters i artròpodes. Li agrada la fotografia com a eina per gaudir i apropar-se a la natura i als insectes.

Jaume Soler

Soler
Especialista en micromamífers i fauna aquàtica
Jaume Soler és ambientòleg i naturalista. Segons en Jaume, “la curiositat per la fauna salvatge m’ha portat a estudiar grups diferents. Els ratpenats els considero fascinants per la seva gran adaptació a la vida nocturna i la interpretació que fan del medi mitjançant els ultrasons. Els micromamífers perquè hi són però no els veiem, i en canvi sostenen ecosistemes per si sols. Finalment les arnes i papallones nocturnes, un dels grups més diversos i desconeguts”.

Bernat Martí

martí
Especialista en plantes silvestres comestibles
Treballa a Món Sant Benet des dels inicis del projecte, realitzant diferents tasques gràcies a la seva expertesa en el món de les plantes: col·laborant en la formació dels jardins de Sant Benet i dirigint les tasques de manteniment. Iniciant i conduint després els horts de Sant Benet, primer amb una estreta relació amb la Fundació Alícia, tot recuperant varietats tradicionals i després iniciant un nou projecte dels horts amb una dimensió més social a partir de la inclusió de persones de risc d’exclusió social. Sense arraconar cap dels valors anteriors, avui segueix treballant als horts per obtenir producte per als serveis del complex i realitzant-hi activitats culturals relacionades amb l’entorn i el medi ambient.

Florenci Vallès Sala

Florenci
Especialista en vegetació
Nascut a Manresa l’any 1960, aquest llicenciat en ciències biològiques des de l’any 1982, ha exercit de professor de biologia i geologia a l’ensenyament secundari durant 32 anys. Des de l’any 2003, va ser professor del curs naturalista organitzat per la Delegació del Bages de la Institució Catalana d’Història Natural. President d’aquesta delegació i membre actiu de la Plataforma Cívica Montsalat, que lluita per disminuir l’impacte ambiental que té la mineria de la potassa i de la sal al Bages. Biòleg ambientalista, estudiós de la natura del Bages des dels 18 anys (especialment la flora i la vegetació) amb diversos articles sobre aquest tema. Coautor del llibre Guia d’espais naturals del Bages (1998) i un dels principals autors del web El medi natural del Bages. Autor dels llibres El medi natural del terme de Manresa (2002), Arbres de Manresa (2004) i Guia d’arbres de Sant Fruitós de Bages (2004), i de l’estudi Els jardins i el bosc de Sant Benet de Bages: descripció i propostes d’actuació” (2002).

Discover other projects

We reconnect society with nature

Life Green

More information
We reconnect society with nature

Environmental education

More information
We support culture for all

Educational activities

More information
Fundació Catalunya La Pedrera Nature Networks
Subscribe to our newsletter.
And you will be the first to receive information about programs, projects and activities promoted by the Foundation!
More information
Home
We serve society by building a better and fairer future.

About us

  • What we do
  • About us

Connect

  • Contact
  • FAQ's

Links

  • Legal disclaimer
  • Cookies policy
  • Privacy policy
  • Privacy policy social networks
  • Ethical and Whistleblower Channel →
  • Accessibility

© Fundació Catalunya La Pedrera 2025

Follow us